Siste fra nettbutikken:

Hus_Y8A6681

Veggbilde på akrylglass i str. 70 x 100

Nyttårslys

Jule- og nyttårsfeiringa er over for denne gangen, og hverdagen er ubønnhørlig tilbake med sin "striskjorte og havrelefse"!

Tirsdag 3. januar var en kald dag. Termometeret i bilen viste -8 da jeg satte kursen hjemover etter endt arbeidsdag. I tillegg var det mye vind, så i effektive kuldegrader var det sikkert nærmere -20.

Skyer og nordlys Skyer og nordlys Skyer og nordlys - copyright Anne Olsen-Ryum

Jeg hadde planlagt å dra på nordlysjakt etter arbeidstid, men det var som om noe eller noen prøvde å lure fram pysa i meg. For en gangs skyld ropte faktisk sofaen høyere enn nordlyset! Helt utrolig - nesten spooky!!

Jeg fant ut at det måtte være enten striskjorta eller havrelefsa som var skyld i det - eller kanskje aller helst - begge to i lag! De fikk sikkert bistand av kulden og vinden også! Teamwork er jo så populært nå til dags!

Uansett hvem den eller de skyldige måtte være - resultatet var i alle fall at jeg svimte av på sofaen, og det skjer sånn ca. en gang hvert jubelår - eller noe deromkring!

Hus med grønne vinger Hus med grønne vinger Hus med grønne vinger - copyright Anne Olsen-Ryum

Plutselig var det som om noen ropte på meg, og jeg skvatt opp fra myke sofaputer med hjertebank og håret i vill uorden. Jeg forsøkte å se meg rundt med søvndrukne øyne, men de aksjonerte mot den ublide oppvåkningen! Ørene var litt mer samarbeidsvillige, og jeg hørte samboeren snorke høylydt fra nabosofaen! Da var det neppe han som ropte på meg!

Jeg glippet flere ganger med aksjonistøynene som så smått begynte å samarbeide igjen. I sidesynet oppfattet jeg et svakt grønnskjær, og da jeg så ut av vinduet var det nordlyset som danset over himmelen.

"Lift me" "Lift me" "Lift me" - copyright Anne Olsen-Ryum

Plutselig var alle sanser samarbeidsvillige, og jeg var lys våken fra det ene sekundet til det andre. Den varme og myke sofaen ble forlatt til fordel for kuldegrader, vind og blafrende nordlys! Min firbeinte venn, Rocky, syntes det var aldeles utmerket.

Kulden og vinden bet godt i kinnene, men det var av underordnet betydning når nordlyset blafret over himmelen i de lekreste fargetoner.

I nabolaget mitt ligger en forlatt gård i enden av en golfbane. Jeg har mange bilder av denne gården - i all slags vær- og føreforhold. Tirsdag 3. januar 2017 var det nordlyset som lyste opp den gamle gården på en nesten guddommelig måte.

Lysberøring Lysberøring Lysberøring - copyright Anne Olsen-Ryum

Kanskje var det nordlyset som vekket meg ...?