Siste fra nettbutikken:

Hus_Y8A6681

Veggbilde på akrylglass i str. 70 x 100

Fargedrøm i februar

Vi har lagt bak oss en helg med mye fint vær og nydelig arktisk lys. Det er så fantastisk når fint vær, vakkert lys og helg slår til - samtidig!

I ukedagene føler jeg meg som en fugl i bur, men i helgene slipper jeg fri og da kan jeg leve for naturen, lyset, fotograferingen og det jeg ellers måtte lyste!

Lørdag 4. februar fikk jeg med meg både soloppgangen og solnedgangen. Begge deler bød på en fantastisk fargeprakt!

Før soloppgang (lørdag 4. februar 2017 kl.08.45) Før soloppgang (lørdag 4. februar 2017 kl.08.45) Før soloppgang (lørdag 4. februar 2017 kl.08.45) - copyright Anne Olsen-Ryum

Lørdag morgen hadde jeg vekkerklokka å ringe kl. 07.30! Det må til hvis jeg skal få med meg det fine morgenlyset på denne tiden av året. For samboeren min er det visst like ubegripelig hver gang at jeg står så tidlig opp på en fridag.

På vanlige hverdager er det en stor kamp å komme seg ut av sengklærne på tidligmorran, men i helgene er det helt frivillig og lystbetont. Det er faktisk forskjell på å stå opp og stå opp - det kommer helt an på om fuglen er i bur eller om den er sluppet løs!

Hus i morgenlys Hus i morgenlys Hus i morgenlys - copyright Anne Olsen-Ryum

Klokka hadde akkurat passert 08.00 og det var helgestille i bygda da Rocky og jeg ruslet avgårde mot kaia og moloen. Jeg liker sånne morgener - gående alene langs stille veier og forbi hus som enda sover ...

Selv om sola ikke hadde krøpet over fjelltoppene enda, skapte den likevel magi på himmelen. Lyset er alltid på det vakreste like før sola står opp og like etter at den har gått ned.

Denne morgenen var det endel godværsskyer på himmelen og de ble rødere og rødere etterhvert som sola nærmet seg. Jeg stoppet stadig opp for å fotografere - alt mens Rocky dro utålmodig i tauet. Han snuste ivrig i bakken, løftet bakfoten og markerte området - og brydde seg forøvrig verken om lys eller fotomotiv!

Jeg har alltid latt meg fasinere av hus i lys og landskap - spesielt gamle, forlatte hus som står til nedfalls. De formidler en trist, vemodig og nostalgisk stemning... - "Det sku bo folk i husan, husan e som folk Folk træng hus og hus treng folk i all si tid". - og tenk hvis veggene kunne fortelle ...

Venter på sola ... Venter på sola ... Venter på sola ... - copyright Anne Olsen-Ryum

Klokka var nærmere 10.00 da vi satte kursen hjemover. Det magiske morgenlyset var blitt erstattet av en blendende sol som sendte strålene sine over en bygd som var begynt å våkne mer til liv. Butikken var åpen og en og annen bil passerte oss på hjemveien.

Jeg startet dagen med å se sola stige opp over fjelltoppene, og hadde allerede bestemt meg for at jeg ville se den gå ned i havet også. Rundt klokka 13.00 satte vi derfor kursen mot Sørvær, og da hadde Rocky og jeg fått følge av samboeren og sønnen min.

Sørvær er et lite og idyllisk fiskevær ca. 4 mil fra stedet Hasvik hvor jeg bor. "Det blir sikkert fint å se sola gå ned i havet der", tenkte jeg ved meg selv - og jeg fikk rett!

Båter på tur inn til Sørvær etter solnedgang Båter på tur inn til Sørvær etter solnedgang Båter på tur inn til Sørvær etter solnedgang - copyright Anne Olsen-Ryum

Det var fint å se sola gå ned i havet, men lyset etter solnedgang var helt magisk! I havna på Sørvær var det hektisk aktivitet - det kom stadig inn båter som skulle levere fangsten ved fiskebruket. Ute på de små holmene satt det store flokker med måker og når båtene nærmet seg, lettet de i hopetall mens de skrek og skrålte på måkevis! Båtene, måkene, måkeskrikene og den fantastiske himmelen ... - det var som en deilig drøm!

Himmelen gjorde havna gullfager og Sørvær viste seg i all sin prakt denne lørdagen tidlig i februar.

På slike dager er livet ekstra godt å leve!

Hektisk aktivitet i havna på Sørvær Hektisk aktivitet i havna på Sørvær Hektisk aktivitet i havna på Sørvær - copyright Anne Olsen-Ryum
Etter solnedgang i havna på Sørvær - copyright Anne Olsen-Ryum Etter solnedgang i havna på Sørvær - copyright Anne Olsen-Ryum Etter solnedgang i havna på Sørvær - copyright Anne Olsen-Ryum

Dette bildet fra havna i Sørvær lørdag 04.02.17 selges til kampanjepris:

Lysmagi_Y8A6303

Veggbilde på akrylglass i størrelse 50 x 70