Siste fra nettbutikken:

Hus_Y8A6681

Veggbilde på akrylglass i str. 70 x 100

Nytt år - nye muligheter!

Så var vi der igjen! Nok et år var passert og vi skulle ønske et nytt velkommen på tradisjonelt vis.

Jul og nyttår er høytid for tradisjoner og "same procedure as last year". Vi har tilbragt mange nyttårskvelder på Håen - et lite fjell med god utsikt over Hasvik. Raymond og ungene har skutt opp raketter mens jeg har fotografert nyttårsrakettene som har lyst opp over hjemstedet vårt.

Anette og Edvard gjør klart for rakettoppskytning med Hasvik i bakgrunnen Anette og Edvard gjør klart for rakettoppskytning med Hasvik i bakgrunnen Anette og Edvard gjør klart for rakettoppskytning med Hasvik i bakgrunnen

Slik skulle vi også ønske 2017 velkommen. Etter den tradisjonelle nyttårsmiddagen, begynte vi å gjøre klart for årets siste turutflukt. Raymond er ekspert på å pakke det som trengs for en hyggelig tur. Som regel har vi altfor mye med oss, men man må være beredt for det meste - pleier Raymond å si!

Værprognosene var egentlig ikke så gode - yr.no truet med både vind og snø på årets siste dag. Da vi pakket inn i bilen snødde det relativt tett, og Ramond mumlet noe om "hva er dette for slags vær??!!"

Anne og Raymond foran bål og fakkelbokser Anne og Raymond foran bål og fakkelbokser Anne og Raymond foran bål og fakkelbokser - foto: Anette M. Eriksen

Nå er ikke vi kjent for å la oss stoppe av været, så vi satte kursen mot Håen med full bil og godt mot. Vel framme ved vårt tradisjonelle "nyttårssted" var snøværet blitt avløst av et vakkert nordlys som danset over himmelen.

Det var nesten helt vindstille - akkurat som om naturen holdt pusten mens den ventet på det nye året som skulle komme! Forholdene var fine for både fakkelbokser, bål og raketter.

Nyttårsraketter over Hasvik Nyttårsraketter over Hasvik Nyttårsraketter over Hasvik - copyright Anne Olsen-Ryum

Da klokka tikket mot midnatt, eksploderte det med smell, lys og farger over Hasvik. Den nye gassferga som vi fikk som en uønsket nyttårsgave i fjor, tutet på ganske så beskjedent vis. 

Jeg tenkte ved meg selv at "gammelferga" Åfjord hadde hatt adskillig mere kraft og guts - på alle vis - men det er selvfølgelig en helt annen historie!

Været spilte på lag med oss helt til nyttårsfyrverkiet tonet bort for denne gangen. Da begynte det å blåse og snø igjen, og nyttårsmagien var over. Naturen hadde tilgodesett oss med en flott nyttårsaften og en fin inngang til det nye året.

Et godt nytt år 2017 ønskes til alle!

Nyttårsraketter over Hasvik kirke Nyttårsraketter over Hasvik kirke Nyttårsraketter over Hasvik kirke - copyright Anne Olsen-Ryum

Se flere nyttårsbilder her: Nyttårsaften 2016 - 2017.